AEX Analyse 20 Juli

De AEX Analyse van 20 Juli volgt hieronder. Maar zoals altijd kijk ik eerst naar in hoeverre de verwachting van vorige week is uitgekomen.


Onderstaande grafiek stond toen afgebeeld

Elliott Wave AEX 13 juli

De boodschap was dat er nog een dalingsgolf miste. In juli werd namelijk een 5-wave stijgingspatroon afgerond en daarna is een abc-correctie te verwachten.

De golf c daling miste nog en het lastige is dat deze op dit moment nog steeds mist op de AEX, maar dat de Duitse DAX bijvoorbeeld wel netjes deze golf c daling liet zien.

Toch ga ik er vanuit dat ook de AEX nog deze golf c daling gaat vormen. Deze zou dan richting de recente golf a bodem moeten zakken, wat neerkomt op koersen rond de 565 zone.

Op onderstaande grafiek heb ik dit ingetekend.

Elliott Wave AEX 20 juli

Dit laat overigens gelijk zien wat het lastigste onderdeel van de Elliott Wave methode is: de correcties. Deze kunnen in meerdere vormen en maten komen en vooraf inschatten welke variant het wordt, is zeer lastig.

Het beste is om correcties af te wachten en het eindpunt ervan gebruiken om in te spelen op de hervatting van de grotere trend. Bij de AEX zie ik momenteel in ieder geval geen afgeronde correctie. Er is dus geen goed moment om posities in te nemen met een relatief klein risico, wat uiteraard wel is wat u zou willen.

Maar mocht de index inderdaad de daling inzetten dan kan dat mogelijk een instapkans opleveren voor opwaartse posities. Uiteraard hou ik dit goed in de gaten voor de leden.

Naast de AEX kijk ik ook naar andere markten en zo waren er bijvoorbeeld afgelopen week maarliefst 2 goede handelskansen bij de goudprijs. Beiden haalden netjes het koersdoel.

Wie nog geen lid is kan zich aanmelden via deze link om zo op de hoogte te blijven van de handelskansen.

En voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@elliottwaves.nl

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment